Αξεπέραστη αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης

Από την αρχαιότητα, το δέρμα αποτελεί για τον άνθρωπο αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Απόλυτα συμβατό με το ανθρώπινο σώμα ήταν η κατ’ εξοχήν πρώτη ύλη για κάθε λογής χρηστικά αντικείμενα.
Με το πέρασμα των χρόνων, τελειοποιώντας τη διαδικασία επεξεργασίας του, ο άνθρωπος διέκρινε σ΄ αυτό τη δυνατότητα δημιουργίας πολυτελών αντικειμένων διαχρονικής αξίας.

Σ΄ αυτή την κατηγορία ανήκει το αυτοκίνητο – το έπιπλο στο σπίτι & στο γραφείο – το σκάφος αναψυχής αλλά και το αεροσκάφος.

Όλα τα δέρματα που προορίζονται για τον χώρο του αυτοκινήτου – του σκάφους αναψυχής – του επίπλου αλλά και του αεροσκάφους, περνούν από ειδική επεξεργασία αλλά και τεστ έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα, η οποία εγγυάται για την αντοχή τους στις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και τις συνθήκες της χρήσης στις οποίες πρόκειται να εκτεθούν. Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τους θερινούς μήνες, καθώς και οι αντίστοιχες χαμηλές τον χειμώνα, αποτελούν τους πιο σημαντικούς εχθρούς του δέρματος.

Τα δέρματα πού χρησιμοποιούνται, προέρχονται από μοσχάρια. Αν και το πάχος του δέρματος του μοσχαριού είναι αρκετά μεγάλο πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διαιρεθεί σε αρκετά στρώματα, μόνον το πρώτο στρώμα είναι κατάλληλο για την επένδυση. Αυτό το πρώτο στρώμα δέρματος, έχει την φυσική μεμβράνη με τους πόρους, καθώς και το τρίχωμα του ζώου στοιχεία που το κάνουν ιδιαίτερα ανθεκτικό, άνετο στην επαφή και λειτουργικό.

Κατά την επεξεργασία το δέρμα αυτό τοποθετείται σε ένα μεγάλο βαρέλι, όπου δουλεύεται για 48 ώρες ώστε να μαλακώσει, ενώ παράλληλα στο ίδιο βαρέλι μπαίνει και το χρώμα για τη βαφή του. Το πρώτο στρώμα δέρματος του μοσχαριού, είναι το μόνο που μπορεί να αντέξει την παραπάνω διαδικασία, και αποτελεί το Exlusive και το AA΄ ποιότητας δέρματος η δε τιμή τους ανάλογα και με την επεξεργασία τους, είναι αρκετά υψηλή.

Αμέσως μετά συναντάμε την 2η, την 3η, και την 4η ποιότητα δέρματος που έχουν απομείνει, και ονομάζονται κρούτες. Η ανυπαρξία πόρων στις κρούτες τις εμποδίζει να αναπνεύσουν, με αποτέλεσμα όταν αυτά τοποθετηθούν παρά το ότι δεν προορίζονται γι αυτή την χρήση (η διάρκεια ζωής τους είναι μικρή – σκίζονται) και η άνεση που υποτίθεται ότι προσφέρουν ανύπαρκτη, αφού τον χειμώνα παγώνουν και το καλοκαίρι υπερθερμαίνονται. Οι ειδικοί στο δέρμα κρίνουν την τοποθέτηση αυτής της ποιότητας δέρματος, απαγορευτική. Όσον αφορά την επεξεργασία τους, δεν μπαίνουν σε βαρέλι όπως στην ΑA΄ ποιότητα, αλλά περνούν από πρέσα για να δημιουργηθούν πτυχές οπτικά όμοιες με αυτές της πρώτης ποιότητας, και στην συνέχεια περνούν από ειδικά μπέκ, όπου βάφονται με πλαστικά χρώματα προκειμένου να έχουν την φυσική υφή του πραγματικού δέρματος, ενώ στην ουσία είναι πλαστικοποιημένο δέρμα. Αυτός ο τύπος δέρματος θα καταστραφεί πάρα πολύ σύντομα, σε αντίθεση με το Exlusive και την ΑA΄ ποιότητα, που ο χρόνος ζωής της είναι τουλάχιστον 5 – 7 χρόνια.

Αυτό το δέρμα, δεν σκάει και δεν ξεραίνεται από τον ήλιο, δεν ξεβάφει – δεν ξεφλουδίζει – και το σημαντικότερο, δεν σε κάνει να ιδρώνεις η να παγώνεις ανάλογα με τις θερμοκρασίες, χάρη στους φυσικούς του πόρους.

Πριν παραδοθεί στο εμπόριο, υποβάλλεται σε επίπονα τεστ, ώστε να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του.

Car Leather

Χρωματολόγιο Nuvola

Χρωματολόγιο Zefiro